Zo zorg je ervoor dat het bedrijf veilig is tegen online indringers

In dit digitale tijdperk is de beveiliging van bedrijfsgegevens een cruciaal onderdeel van elke onderneming. Cyberaanvallen vormen een aanzienlijk en voortdurend risico voor bedrijven van elke grootte en in elke sector. Daarom is het voor ondernemers van vitaal belang om proactieve stappen te nemen om hun bedrijf tegen online indringers te beveiligen.

 

Veilige Hosting

Denk hierbij aan het installeren van beveiligingscertificaten en back-ups maken van gegevens. Tevens zorgt een sterk wachtwoord en tweestaps- of zelfs driestapsverificatie op de website via de hosting ervoor dat alles veilig blijft.

 

Het netwerk beveiligen
Een andere belangrijke stap is het beveiligen van het netwerk. Dit omvat het gebruik van sterke/unieke wachtwoorden, het regelmatig bijwerken van de router en het instellen van een firewall voor extra beveiliging. Het is ook aan te raden om gebruik te maken van Virtuele Privénetwerken (VPN’s) om de gegevens die over het netwerk worden verzonden te versleutelen.

Werknemers trainen
Cyberaanvallen worden vaak voorkomen door werknemers bewust te maken van de risico’s en te leren hoe ze veilig kunnen surfen. Het is daarom essentieel om regelmatig trainingssessies te houden waarin werknemers leren over de nieuwste bedreigingen en hoe ze voorkomen dat ze slachtoffer worden van phishing-aanvallen, malware en andere online gevaren.

Software up-to-date houden
Een onmisbaar onderdeel voor het handhaven van de veiligheid van het bedrijf is het up-to-date houden van je software. Updates bevatten vaak beveiligingspatches die kwetsbaarheden dichten die door cybercriminelen worden uitgebuit. Het regelmatig updaten van het besturingssystemen en applicaties is dus een belangrijke stap in de cybersecurity strategie. Stel daarom waar mogelijk automatische updates in om ervoor te zorgen dat software altijd de nieuwste beveiligingsmaatregelen heeft.

Onze partners kennen alle oplossingen voor het beveiligen van uw netwerk;

Wij kunnen u adviseren welke toepassing in uw situatie de beste keuze is. Klik hier om uw dichtstbijzijnde specialist te vinden!