Uitfasering 2G en 3G Netwerken

Veel beveiligingsinstallaties zijn nog altijd afhankelijk van de verouderde communicatienetwerken 2G en 3G.

Een aantal verouderde verbindingen werkt al niet meer of niet meer overal. Zo is ISDN30 eind 2021 uitgefaseerd. 3G is alleen nog beperkt leverbaar bij Odido. KPN en Vodafone zijn er al mee gestopt. 2G is nog tot het einde dit jaar bij Vodafone beschikbaar en tot eind 2025 bij KPN, maar dan is het ook met die technologie afgelopen.

Volgens experts gaat dat bij honderdduizenden apparaten problemen opleveren. Die zijn nog niet geschikt voor 4G of 5G en dat komt mogelijk pas aan het licht als er een noodsituatie optreedt en de melding niet de hulpdiensten bereikt. Voor sommige systemen is er weliswaar nog enige tijd om ze te migreren, maar daarbij dient er rekening mee gehouden te worden dat het lang kan duren voordat een installateur beschikbaar is om dit uit te voeren. Zeker als veel organisaties tot het laatste moment wachten of pas overschakelen als het netwerk buiten dienst is gesteld.

Gebruikt u ook nog 2G of 3G communicatienetwerken, neem dan contact op met ons lid/partner in uw regio voor een advies.

Wij kunnen u adviseren welke toepassing in uw situatie de beste keuze is. Klik hier om uw dichtstbijzijnde specialist te vinden!