Toekomstbestendigheid en gemak belangrijk bij toegangssystemen
Toekomstbestendgheid en gemak belangrijk bij toegangssystemen
 
Gemak
Gebruiksgemak is volgens 60 procent van gebruikers de belangrijkste reden om te upgraden naar een nieuw toegangssysteem. Een nieuw systeem moet naast het beveiligen van panden een soepel en overzichtelijk proces bieden voor zowel gebruikers (medewerkers, bewoners of bezoekers) als beheerders (beveiliging, facilitaire zaken en IT-teams).
 
Mobiele toegang en ‘handsfree’ mogelijkheden
Het is dan ook geen verrassing dat de vraag naar mobiele toegang toeneemt, waarbij 42 procent van de respondenten van plan is te upgraden naar systemen die hiervoor geschikt zijn. Beheerders willen dit om te kunnen profiteren van een verhoogde operationele efficiëntie en werknemers en bezoekers gebruiken liever hun mobiele apparaten dan een traditionele toegangspas.
Daarbij wordt ook contactloze biometrie overwogen.
 
Systeeminteroperabiliteit
Toekomstbestendige ondersteuning is ook een groeiend aandachtspunt. Organisaties veranderen snel en willen niet elke keer in nieuwe technologie moeten investeren. Daarom selecteerde bijna de helft van de respondenten (49%) de mogelijkheid om in de toekomst nieuwe technologie te ondersteunen als een van de belangrijkste functies in een nieuwe oplossing voor toegangsbeheer. 33 procent noemde integratie met bestaande beveiligingsplatforms belangrijk. Als gevolg hiervan stappen consultants en integrators af van merkafhankelijke systemen en kiezen ze voor technologie die gebaseerd is op open standaarden, waarbij software-upgrades veilig kunnen worden beheerd via de cloud.
 
Onze leden kunnen u volledig adviseren in uw keuze voor een toekomstbestendig Toegengscontrole Systeem
 

Wij kunnen u adviseren welke toepassing in uw situatie de beste keuze is. Klik hier om uw dichtstbijzijnde specialist te vinden!