THERMISCHE CAMERA’S VOOR BRANDDETECTIE

Traditionele branddetectie reageert vaak vrij laat. Vooral in zeer grote en hoge ruimtes als bijvoorbeeld een fabriekshal. Thermische camera’s zijn in dat geval een betere oplossing, maar mogen zonder certificering vaak geen brandmelding doorgeven.

Preventieve melding
Een voordeel van thermische camera’s boven traditionele brandmelders is dat zij al in actie kunnen komen voordat er brand ontstaat. Zij zien bijvoorbeeld oververhitting die ontstaat door kortsluiting. Door dan de stroom af te sluiten, kan erger worden voorkomen. Uitbreiding met een optische sensor voor verificatie van de brandmelding is doorgaans ook gewenst.

Snelle reactie
Thermische camera’s bieden tot twintig gelijktijdige meetvensters en hebben een gekalibreerde warmtebeeldsensor. De camera’s meten thermische straling over het gehele beeldgebied en activeren een gebeurtenis als drempels worden overschreden. Ze zijn vooral geschikt voor buitenterreinen en magazijnen, materiaalophoping en bulkgoederen, grote ruimtes en gebouwen (bijv. hallen, hoge plafonds) en gebieden met veel luchtstromingen.

Weten welke camera’s in uw situatie hiervoor het beste kunnen worden toegepast, zoek hieronder een specialist.

Wij kunnen u adviseren welke toepassing in uw situatie de beste keuze is. Klik hier om uw dichtstbijzijnde specialist te vinden!