Overvalalarm

Particuliere alarmcentrales moeten sinds 1 juli 2022 verifiëren of de alarmen die in werking worden gezet met de overvallenknop serieus zijn of per ongeluk zijn geactiveerd. 

Voorop blijft staan dat daadwerkelijke overvallen met de hoogste prioriteit worden opgevolgd.

De wijziging is bedoeld om sneller en met meer informatie over de overval op te treden en overvallers aan te houden. Daarom werken Particuliere alarmcentrales (PAC’s) Videotoezichtcentrales (VTC’s) en de politie intensief samen om daders op te pakken en wordt snelle en zorgvuldige verificatie nog belangrijker.

Feitelijk is het de bezitter van de overvalknop die vooraf de keus maakt op welke wijze hij of zij de verificatie van een alarm inricht. Verificatie kan op verschillende manieren, waarbij snelheid en zorgvuldigheid de belangrijkste aspecten zijn. Videoverificatie, verificatie door middel van camerabeelden, verdient daarbij de voorkeur, omdat deze snel en duidelijk laat zien wat er aan de hand is. Omdat dit bovendien onopvallend gebeurt, is deze methode veilig voor de omstanders.

Alle partners van Alarm.nl kunnen u gedegen adviseren welke verificatie methode voor u het best kan worden toegepast en ook de eventuele aanpassingen van de aansluiting op de PAC’s voor u regelen.


➡️ Een alarm aanschaffen? Bekijk onze diensten en aanbieders.

De wijziging is bedoeld om sneller en met meer informatie over de overval op te treden en overvallers aan te houden.

Wij kunnen u adviseren welke toepassing in uw situatie de beste keuze is. Klik hier om uw dichtstbijzijnde specialist te vinden!