Nieuwe certificatie afspraken BORG voor Safes en Kluizen

De nieuwe afspraken biedt de mogelijkheid om BORG-certificaten af te geven met minder zware bouwkundige maatregelen.

Zo kunnen dankzij deze certificatie-afspraak inbraakwerende kasten zoals omschreven in paragraaf 4.2 van de VRKI 2.0 versie 2023 deel uit maken van een BORG-certificaat.

Dankzij deze certificatie-afspraak 2023-07 Inbraakwerende kast (safe en/of kluis) kunnen inbraakwerende kasten, zoals omschreven in paragraaf 4.2 van de VRKI 2.0 versie 2023, deel uit maken van een BORG-certificaat.

Een TBMB’er is bouwkundig gekwalificeerd voor alle activiteiten binnen BORG. De certificatie-afspraak 2023-08 Kwalificaties bouwkundige beveiliging zorgt ervoor dat een TBMB’er naast ontwerp en realisatie ook de oplevering mag uitvoeren. 

Tot slot is het dankzij de certificatie-afspraak 2023-09 Opslag papieren dossiers mogelijk een minder hoge compartimenterende maatregel te combineren met een bouwkundige- en elektronische maatregel. De opslag van papieren dossiers kan namelijk ook middels een goede compartimenterende- of meeneembeperkende maatregel.

Onze partners zijn volledig op de hoogte van deze nieuwe regelgeving en kunnen u gedegen adviseren over de toepassing hiervan in uw specifieke situatie. 

De nieuwe afspraken biedt de mogelijkheid om BORG-certificaten af te geven met minder zware bouwkundige maatregelen.

Wij kunnen u adviseren welke toepassing in uw situatie de beste keuze is. Klik hier om uw dichtstbijzijnde specialist te vinden!