Duizenden afmeldcodes alarmsystemen gelekt

Volgens radiozender BNR zijn door een datalek de zogenoemde afmeldcodes van duizenden beveiligingssystemen van Nederlandse gebouwen meer dan een jaar te vinden geweest op internet.

Met de afmeldcode van een alarmsysteem kan de gebruiker van een gebouw de particuliere alarmcentrale laten weten dat er niets aan de hand is, als onnodig alarm is veroorzaakt. Zo wordt voorkomen dat de bewakingsdienst of politie voor niets opdraven.

Het datalek zou volgens BNR minstens 14.000 alarmsystemen hebben getroffen, waaronder die van banken, supermarkten, overheidsdiensten, nutsbedrijven, een drukker van waardepapieren en het bekende cybersecuritybedrijf Fox-IT.

Vooralsnog heeft dit datalek bij twee meldkamers hebben plaatsgevonden en zou de veiligheid van eindgebruikers niet in gevaar zijn geweest.

Onze leden/partners hebben de eindgebruikers die hierdoor ook zijn getroffen zijn direct en adequaat ondersteund met bijvoorbeeld het direct wijzigen van de codes en zelfs directe omzetting naar een andere meldkamer etc.

Wij kunnen u adviseren welke toepassing in uw situatie de beste keuze is. Klik hier om uw dichtstbijzijnde specialist te vinden!