Alarmgroep Nederland en MPL versterken elkaar

MPL denkt vooruit over vernieuwingen en verbeteringen in veiligheid en beveiliging. 

Dat doen we soms alleen, maar vaak samen met anderen. Alarmgroep Nederland (AGN) wil een zo compleet en goed mogelijk aanbod voor leden. De inkooporganisatie heeft MPL nu toegevoegd aan zijn bestand met vaste leveranciers. Een win-win situatie.

MPL wint met de pas geleden beklonken samenwerking een platform en kennispartners. AGN is een vooruitstrevende leverancier rijker. Raymond Neuber van AGN vertelt over het hoe en waarom van deze samenwerking.

Start van de samenwerking

“Een van de leden van AGN droeg MPL voor als potentiële partner. Daar zijn we toen naar gaan kijken. MPL kwam met een mooie aanbieding en een uitgebreid pakket aan diensten en faciliteiten met hun meldkamer. Dat sprak ons aan. Het feit dat MPL vooruitloopt op het gebied van techniek en ontwikkeling, deed dat ook. De gesprekken met Jimmy Boeijen, general manager van MPL, verliepen ook erg prettig. Al met al zijn we blij met dit partnerschap.”

Alarmgroep Nederland: kwaliteit scherp inkopen

Alarmgroep Nederland is een vereniging. De leden profiteren van gunstige inkoopprijzen voor bijvoorbeeld beveiligingsmaterieel als camera of domoticasystemen. Maar ook services van PAC’s. Raymond: “Alarmgroep Nederland borgt uiteraard de belangen van hun leden. Leden die met de toevoeging van MPL kunnen kiezen uit een nog breder pakket aan services. Zeker als het gaat om meldkamerdiensten. Bij eventuele overnames van installaties kan het zijn dat een lid al een MPL-aansluiting heeft. Dan verloopt een overgang zo goed als geruisloos.”

De vereniging let op meer dan alleen prijzen en een compleet aanbod. Kwaliteit is bijvoorbeeld heel erg belangrijk. En Raymond stipt ook het delen van kennis aan: “Onze leden kunnen kiezen uit A-leveranciers voor de beveiliging van panden of bijvoorbeeld een meldkamer. Uitstekende kwaliteit dus, die altijd voldoet aan de normen van nu. Daar letten we scherp op. Maar we willen ook samen slimmer worden. Daarom organiseren we zes keer per jaar algemene ledenvergaderingen door het land. Tijdens die bijeenkomsten delen we kennis, vaak ook met of door een of meerdere leveranciers. Daarnaast organiseren we technische kennisdagen door en voor de technici van onze leden.”

De win-win van AGN en MPL

Leden van AGN hebben dus van alles te winnen bij een goed aanbod van diensten. En daarmee dus ook bij de samenwerking met MPL. De inkooporganisatie, op zijn beurt, geeft MPL een platform. Een gelegenheid om nog meer organisaties kennis te laten maken met de vooruitstrevende manier van werken. Win-win. Precies zoals we dat zoeken bij samenwerkingen die we aangaan.

Alarmgroep Nederland en MPL versterken elkaar

Wij kunnen u adviseren welke toepassing in uw situatie de beste keuze is. Klik hier om uw dichtstbijzijnde specialist te vinden!